TΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Screening

Ένα φίλτρο σίτας είναι ένας τύπος φιλτραρίσματος χρησιμοποιώντας σταθερή ή εύκαμπτη σίτα για τον διαχωρισμό άμμου και άλλων μικρών σωματιδίων από το νερό για άρδευση ή βιομηχανικές εφαρμογές. Αυτά γενικά δεν συνιστώνται για το φιλτράρισμα οργανικής ύλης όπως άλγη. Τα συνήθη υλικά σίτας στην βιομηχανία, περιλαμβάνουν ανοξείδωτο χάλυβα (πλέγμα), πολυπροπυλένιο και πολυεστέρα. Η Drop SA εξασφαλίζει ότι επιλέγει το πιο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Έτσι, ο ανοξείδωτος χάλυβας και το πολυπροπυλένιο προτιμώνται ως ευκολότερα ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα σίτας ενσωματώνουν έναν αυτόματο κύκλο πλύσης για να ξεπεράσουν αυτούς τους περιορισμούς. Η ικανότητά τους να απομακρύνουν γρήγορα μολυσματικούς παράγοντες από το νερό προτού ξεπλύνουν τα θρεπτικά τους συστατικά κάνουν τέτοια φίλτρα δημοφιλείς επιλογές για την ανακύκλωση συστημάτων υδατοκαλλιέργειας.


Επίσης χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά συστήματα κλειστού βρόχου όπως πύργους ψύξης, εναλλάκτες θερμότητας και άλλες εφαρμογές προστασίας εξοπλισμού.

Τα φίλτρα από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές και αρδευτικές εφαρμογές και μπορούν να σχεδιαστούν για πολύ υψηλούς ρυθμούς ροής. Όταν συνδυάζεται με βαλβίδα έκπλυσης, ένα φίλτρο μπορεί να αυτοματοποιηθεί πλήρως. Τα αιωρούμενα σωματίδια συλλέγονται στο εσωτερικό της σίτας και η βαλβίδα έκπλυσης ανοίγει για να αποβάλει τη συσσώρευση. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για άμεσο χειροκίνητο καθαρισμό του φίλτρου.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στην κατάλληλη επιλογή του πλέγματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με βάση τις προσαρμοσμένες ανάγκες και τις απαιτήσεις. Εν συντομία, αυτά είναι: 80, 120, 140, 160 mesh (επιπλέον επιλογές κατόπιν αιτήματος).


Φίλτρανση δίσκων

Ένα φίλτρο δίσκου είναι ένας τύπος φίλτρου νερού που χρησιμοποιείται κυρίως στην άρδευση, παρόμοιος με ένα φίλτρο σίτας, με τη διαφορά ότι το εσωτερικό στοιχείο φίλτρου εμπεριέχει έναν αριθμό πλαστικών δίσκων που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Κάθε δίσκος καλύπτεται με μικρές αυλακώσεις ή εξογκώματα. Κάθε δίσκος (ή δακτύλιος) έχει μια τρύπα στη μέση, σχηματίζοντας έναν κοίλο κύλινδρο στη μέση της στοίβας. Το νερό περνά μέσα από τις μικρές διόδους και οι ακαθαρσίες παγιδεύονται εξωτερικά.
Η ποιότητα διήθησης βασίζεται στην ποσότητα και το μέγεθος των σωματιδίων που το στοιχείο φιλτραρίσματος είναι ικανό να συγκρατήσει. Η διήθηση υψηλότερης ποιότητας σημαίνει καθαρότερο νερό. Αυτό εξαρτάται από τη γεωμετρία των καναλιών, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους, του μήκους, της γωνίας και του αριθμού των σημείων διασταύρωσης που δημιουργούνται. Οι δίσκοι έχουν χρωματική κωδικοποίηση για να υποδηλώσουν το επίπεδο διήθησης.
Η ποιότητα φιλτραρίσματος συνήθως μετριέται σε micron (μικρά), με βάση το μικρότερο μέγεθος σωματιδίων που φιλτράρεται. Το τυπικό εύρος είναι από 25 micron για το καλύτερο επίπεδο διήθησης έως 400 micron για το πιο ογκώδες.Τα φίλτρα δίσκων κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρές μονάδες με είσοδο και έξοδο 3/4 "που χρησιμοποιείται για συστήματα άρδευσης οριζόντιας στάσης έως πολύ μεγάλα συστήματα που χρησιμοποιούνται για το φιλτράρισμα μεγάλων όγκων νερού για γεωργικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
Ορισμένα φίλτρα δίσκων, ειδικά τα μικρότερα, πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται χειροκίνητα. Τα μεγαλύτερα μπορούν να λειτουργούν αυτόματα με τέτοιο τρόπο ώστε οι δίσκοι να μπορούν να καθαριστούν και να περιστραφούν κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρισμού. Τα φίλτρα δίσκων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς τύπους ρύπων, συμπεριλαμβανομένης της λεπτής άμμου και της οργανικής ύλης. Τα φίλτρα δίσκων που χρησιμοποιούνται στην άρδευση καλύπτονται από το πρότυπο ISO 9912-2.

Φίλτρανση με πληρωτικά μέσα

Ένα φίλτρο μέσων είναι ένας τύπος φίλτρου που χρησιμοποιεί ένα στρώμα άμμου, χαλικιού, θρυμματισμένου γυαλιού, ανθρακίτη, θρυμματισμένου γρανίτη ή άλλου τύπου μέσων για το φιλτράρισμα πόσιμου νερού, πισίνες, υδατοκαλλιέργεια, άρδευση, διαχείριση ομβρίων υδάτων, λάδι, λειτουργίες φυσικού αερίου και άλλες εφαρμογές. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Μια σωλήνωση φέρνει το νερό στην κορυφή ενός δοχείου μέσω ενός διανομέα που κατανέμει το νερό ομοιόμορφα. Το φίλτρο ξεκινά με ψιλή άμμο στην κορυφή και στη συνέχεια γίνεται σταδιακά πιο χονδροειδής άμμος σε μια σειρά στρώσεων ακολουθούμενη από χαλίκι στο κάτω μέρος, σε βαθμιαία μεγαλύτερα μεγέθη. Η πάνω άμμος αφαιρεί φυσικά σωματίδια από το νερό. Η χρήση των επόμενων στρωμάτων είναι να υποστηρίξει το πιο λεπτό στρώμα παραπάνω και να παρέχει αποτελεσματική αποστράγγιση. Καθώς τα σωματίδια παγιδεύονται στις πληρωτικές στρώσεις, η διαφορική πίεση αυξάνεται.
Περιοδικά, μπορεί να ξεκινά ένα πλύσιμο για την απομάκρυνση των στερεών που παγιδεύονται στο δοχείο. Κατά την αντίστροφη ροή, το νερό κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση από την κανονική ροή. Στα φίλτρα πολλαπλών μέσων, τα στρώματα στα μέσα εκ νέου στρωματοποιούνται λόγω διαφορών πυκνότητας πριν από την επανάληψη της κανονικής διήθησης. Η Drop ΑΕ προσφέρει φίλτρα μέσων σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και τύπους, όπως φίλτρα μέσων διπλού θαλάμου που επιτρέπουν τη συνεχή λειτουργία του φίλτρου κατά τον καθαρισμό. Επίσης, η εταιρία μας μπορεί να παρέχει αυτόματα φίλτρα πολυμέσων που απαιτούν περιορισμένη συντήρηση από τον άνθρωπο και η αντίστροφη πλύση λειτουργεί αυτόματα. Η γκάμα διαφορετικών τύπων πληρωτικών μέσων και οι αντίστοιχοι συνδυασμοί τους είναι εξαιρετικά λεπτομερείς με βάση τις απαιτήσεις κάθε ανάγκης. Μπορείτε να βρείτε την αναλυτική επισκόπηση με τα χημικά και φυσικά χαρακτηριστικά κατόπιν αιτήματος.

Top